donderdag 20 november 2014

... verbreekt de stilte...

Tjonge, wat was het hier lang stil.
Dit najaar verloopt echt he-le-maal niet volgens plan.
Na een futloze periode van maanden volgde een operatie met een herstelperiode die gekenmerkt werd door chaos. Eerst in mijn hoofd, waardoor ik nergens toe kwam, en daarna in huis.
Het oorspronkelijke plan voor september/oktober was namelijk het opknappen van de derde (en laatste) zolderkamer, zodat de jongste daarnaar toe kon.
Als deadline had ik haar verjaardag in mijn hoofd - 22 november.
Mooi vóór de Sint en Kerst periode.
Maar dan moest ik wel aan de slag....waar ik me maar niet toe kon zetten.

Begin november ging de knop om. Het herstel was zodanig dat ik in de ochtend wat kon doen, en zo verfde ik dag na dag een uurtje het jaren70 decor weg.
En dan bedoel ik dus hoogglansverf in de kleur 70%pure cacao. (Wat overigens heerlijk is, maar niet op het houtwerk).
De man des huizes zwichtte voor mijn argumenten, legde een laminaatvloer en afgelopen weekend voerden we de drievoudige doorschuif door.
A. naar de opgeknapte ex-werkkamer, M. naar de kamer van A, en werkkamer naar de kamer van M.
Net als zo'n schuifpuzzeltje. Waarbij je altijd een leeg vakje hebt, wat in ons geval ontbrak.
Of nee, dat was natuurlijk mijn naaikamer, of moet ik zeggen, stalling voor extra kasten, dozen en andere benodigdheden.....

Tussen de bedrijven door maakte ik ook nog even de traditionele eindejaarskalender, die behoorlijk gevuld is met allerlei bronnen van vrolijkheid, zoals schoolreisjes (in November, nu vraag ik u!), muziekuitvoeringen, musicalpresentaties, een goede doelenmarkt en nog wat verjaardagen....
En nu met volle vaart vooruit!

1 opmerking: