dinsdag 8 maart 2016

... kleurtjes!

Deze winter was ik bar weinig achter de naaimachine te vinden, zo weinig zelfs, dat ik mij zelf verbood naar het stoffenspektakel af te reizen. De voorraad stofjes is per slot van rekening niet geslonken ;-)
Wat we dan wel deden? Voor mijn gevoel zat ik heel veel bij het schaatsen met eerst extra oefenen voor een kür, en daarna voor de eindshow (werkelijk, als het aan de juf ligt staan ze vier keer per week op het ijs.... zelfs de dames vinden dat te veel), en reed ik verder veel tussen logopedie, ballet en open dagen van middelbare scholen.
De open dagen - zucht ! De oudsten zitten weliswaar pas in groep 7, maar in de regio is er zo'n toevloed van kinderen dat er een systeem is opgezet waarin ieder kind een lijst van 5 scholen moet opgeven met een rangorde van voorkeur. Vorig jaar werd 98% op de school van eerste voorkeur geplaatst, maar mocht dat niet lukken, dan kom je in een lotingsprocedure terecht.
Met weemoed denk ik terug aan mijn tijd - je schreef je gewoon in op de school van je keuze, en dat was dat. Met een verplichte lijst van 5 (lever je er minder in, dan wordt je uit de eerste selectie gehaald) is het raadzaam om op tijd te beginnen met bekijken. We bezochten 6 scholen en hebben nu ten minste een beeld van wat de dames aan trekt in een school. En op één staat bij beiden .... mijn oude school. De appel valt blijkbaar niet ver van de boom.

Wat deed ik dan wel tussen al die bedrijven door? Kleuren!
Van de goedheiligman kreeg ik een boekje met handzame ansichten om te kleuren. Ik moet zeggen, het ontstrest heerlijk.Deze kaarten zijn uitgevoerd met Evolution potloden van Bic. Makkelijk, praktisch onbreekbaar en goedkoop. Aangevuld met wat duurdere potloden.

Maar dat kreeg een onverwacht vervolg...


2 opmerkingen:

  1. Heerlijk om lekker te kleuren... Maarre je maakt me nu wel nieuwsgierig naar het vervolg????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om lekker te kleuren... Maarre je maakt me nu wel nieuwsgierig naar het vervolg????

    BeantwoordenVerwijderen