zondag 26 februari 2012

... en Primark

Vorige week was ik bij één van de twee Nederlandse vestigingen van Primark.
Als anglofiel heb ik daar natuurlijk al van alles over gehoord, maar tot een bezoekje was het nog niet gekomen.
Zelfs op een maandagmorgen om 10:30 was er al behoorlijk wat winkelend publiek.
Toch liep ik er wat verdwaasd rond. Misschien lag dat aan de maat die de grootste dames hebben.
Ik koop nu 134-140 voor ze. Dat betekent dat ze uit de eerste serie kinderkleding zijn (de kleuter serie) en in de serie vanaf 128/134 terecht zijn gekomen. Die door loopt tot de tienerleeftijd.
En dat is nou net het probleem: ik vindt die kleding alweer zo 'volwassen', en ze zijn nog maar zeven.
Misschien is dat ook de reden waarom ik momenteel zoveel kleding voor ze maak.

Bij de Primark slaagde ik onverwacht en voor geen geld  - 10 euro de twee - voor twee polojurkjes. In maat 140 - wat in het Engelse systeem maat 9/10 jaar is. En die de dames prima passen.

Dat matensysteem brak me trouwens wel op bij het jurkje dat ik voor ons jongste meisje kocht.
Net vier geworden, 108 cm lang. Dus kocht ik - heel verstandig dacht ik - maat 116 = 5/6 jaar. Dat moet toch passen.....
Nou, misschien lag het aan het model van het jurkje, maar dit was het resultaat:

Leuk als je van jaren '30 Rie Cramer mode houdt, maar naar mijn smaak is dat toch echt te kort. Zeker toen ik haar op haar knieën zag spelen/kruipen en haar billen nauwelijks bedekt werden.
Wat te doen? Terug naar Primark? Dochterlief was wel helemaal verknocht aan het rokje geraakt tijdens het passen. Maar ik had het gevoel dat een nog grotere maat toch niet echt ging werken.
Terugbrengen en geld terug? Kan, maar het was maar 7 euro en terugbrengen gaat aan benzine meer kosten.

De oplossing "we zetten het rokje gewoon aan een nieuw shirt" kon op de volledige goedkeuring van ons huistirannetje rekenen. Ze was al zwaar teleurgesteld toen ze hoorde dat ZIJ HAAR jurk niet aan kon.
Dus op naar de Hema voor een blauw shirtje.
Ik heb mezelf zelfs overtroffen. In plaats van voor een effen donkerblauw shirt te gaan, werd het donkerblauw met lichter blauwe stippen. Stippen EN bloemen in één jurk!!! Ik wordt nog eens hip!Nu is alleen de vraag: telt het ook als recyclen als je nieuwe kleding 'samenstelt'?

2 opmerkingen:

 1. Inventief! Mooi resultaat!
  Ik ben net een beetje begonnen met naaien en googelde op "tafelzeil en naaivoetje" en kom zo op jouw blog. Nog niets gelezen over naaivoetje en tafelzeil maar maakt niet uit, wat ik nu lees is ook erg leuk en inspirerend ;-) (en wat een grappige foto's van je dochter).
  Ik ben met tafelzeil aan het naaien *nouja, experimenteren* maar 't tafelzeil verschuift steeds dus ik ben op zoek naar een oplossing, vandaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Stokroos: Dank je voor je complimenten.
  Ik heb iets over tafelzeil geschreven in de post "Zwemtassen" maar ik heb het juist niet gebruikt omdat het me zo'n gedoe leek... Maar in die post staan wel een paar linkjes naar blogs waarin het wel toegepast is.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen