maandag 12 september 2016

... kleurig pimpen

Dat er niet geblogd is, wil niet zeggen dat er totale stilstand op het creatieve vlak was. Er werd wel degelijk her en der iets vervaardigd, alleen leek er een complot te bestaan om mij bij de computer weg te houden. Maar kom, het schooljaar is begonnen en we trappen af met het jaarlijkse knutselproject van de dochters: de agenda's.  Vorig jaar was het nog danig wennen, dit jaar ging het een stuk beter. De oudsten zitten nu in groep 8 en hebben hun agenda echt nodig voor hun huiswerk.
Bovendien werd het niet een 'allemaal te gelijk' project, maar ging ik met afzonderlijke kinderen zitten om ze op te starten en methodes te bespreken.


Alexandra koos een goedkope agenda met hoog bling gehalte aan de buitenkant en een kale binnenkant. De buitenzijde behoefde dus niet veel versiering, anders dan wat strategische washi tape.
De binnenkant werd echter een ander verhaal...

Werkelijk iedere week werd door haar versierd!
Waarbij het heel grappig was dat zij gaande weg steeds meer leerde over kleurcombinaties, bladspiegel en het gebruik van kleurblokken. En dan denken ze dat ze tijdens de vakantie niets leren!
Ze ontwikkelde een duidelijke voorkeur voor bepaalde pagina's en samen bespraken we waarom die dan wél werkten, en andere niet.


Caroline is niet van de bling, maar van de zeemeerminnen en olifanten. Zij koos een kleurige ringband agenda (en riep na twee dagen pimpen dat een ringband super onhandig was en dat ze dat volgend jaar niet zou kiezen), waarbij de ergste hindernis was dat er behoorlijk wat roze in zat. Roze, daar gruwelen zij en ik van. 
We kunnen rustig zeggen dat na toevoeging van een heel bureau vol papier- en plakwerk daar weinig meer van resteert.


 
 
Missie geslaagd!


Agenda's : A.ction
Washi tape breed : Ali.Express

Washi tape smal: A.ction
Zeemeerminnen- en Aziatische/Paisley stickers: Djeco
Steampunk Zeemeermin: Voyage beneath the Sea, Graphic45
Olifanten: uitgeprint van internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten