vrijdag 30 september 2016

... last minute oproepje!!

Hier in huis zinderen de kinderen: de laatste dag van de museuminspecteurswedstrijd is aangebroken!!

Net als de afgelopen  twee jaar deden de meisjes weer vol overgave mee. En wij hobbelden er achter aan en bestuurden de auto (en andere vervoersmiddelen) naar: 
het Spoorwegmuseum in Utrecht, Beeld en Geluid in Hilversum, het Frans Hals museum in Haarlem, het Drents Museum in Assen, het Teylers in Haarlem, Volkenkunde in Leiden, de Ruïne van Brederode in Santpoort, het Archeon in Alphen aan den Rijn, het Centraal Museum in Utrecht, het Aviodrome in Lelystad, Archeologisch Museum Haarlem, het Amsterdam Museum, het Waterliniemuseum in Bunnik, het Kinderboekenmuseum in Den Haag, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, Rijksmuseum Twente in Enschede, het Geofort in Herwijnen, het Hunebedcentrum in Borger, Space Expo in Noordwijk, Eise Eisinga Planetarium in Franeker, Museum Speelklok in Utrecht, Museum Haarlem in Haarlem en het Muiderslot in Muiden.

De persoonlijke top drie van de dames dit jaar:
1. Geofort. Geen enkele discussie mogelijk, dit is de absolute topper. Rondrennen én beta wetenschappen én geografie. Helemaal goed. Dit museum is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot het beste kindermuseum ter wereld!
Cijfer: 10 !
2.  het Museum voor Volkenkunde in Leiden. Dat klinkt heel saai, maar het zit tsjokvol met mooie, leuke en gekke voorwerpen uit alle wereldstreken. En super speurtochten.
Cijfer: 9,7
3. Teylers Museum. Tja, hier voelen ze zich helemaal thuis, óók in de schilderijen zaal. Superleuke thematentoonstellingen voor kinderen.
Cijfer: 9,6

Ook dit jaar zijn mijn enthousiaste dames alledrie vertegenwoordigd in de top tien van museuminspecteurs, wat inhoudt dat zij uitgenodigd worden voor de uitreiking van de prijzen aan de kindvriendelijkste musea van het land, vrijdag 14 oktober in Beeld en Geluid in Hilversum. 
Ze zouden het op prijs stellen als ze nóg wat extra stemmen zouden krijgen via de onderstaande linkjes naar hun profielen. (stemmen kan per laptop, computer, smartphone en tablet - kortom via alle electronische media en stemmen kan tot 30 september 2016 23:59 uur )

Caroline: https://www.museumkids.nl/profiel/pagina/7461
Alexandra: https://www.museumkids.nl/profiel/pagina/7460
Madeleine: https://www.museumkids.nl/profiel/pagina/7459


Bij voorbaat dank!
En vanuit het museumwereldje kan ik alvast melden dat de uitreiking het begin inluidt van de Rabo Kidsmuseumweek - een week (niet geheel toevallig samenvallend met de herfstvakantie) waarin de meeste musea zich uitputten in het organiseren van ontzettend leuke activiteiten, workshops en speurtochten voor kinderen.
Ook is er weer een wedstrijd aan verbonden, waarvan de hoofdprijs een VIP familieweekend in Twente is.  Meer informatie is te vinden op: https://www.museumkidsweek.nl/

Doen!

2 opmerkingen: