vrijdag 9 november 2012

... de traditionele kalender

Nog even en de einde-jaars-spits breekt weer aan.
Toen de oudsten bijna 3 waren maakte ik een afstreepkalender om één en ander wat duidelijker te maken.
En - heel belangrijk - om van de ein-de-lo-ze vragen (en onderlinge twistgesprekken) af te zijn over wàt nou precies wànneer ging gebeuren.

Afgelopen woensdag knutselde ik in aanwezigheid van de oudste dochters de hele lijst in elkaar aan de hand van gezins- en schoolkalender en diverse mailtjes.
Zodat nu volledig duidelijk wanneer de vele festiviteiten plaatsvinden. En wanneer de schoenen mogen worden gezet ... want dat kon wel eens één van de belangrijkste elementen zijn...

* het is trouwens behoorlijk afleidend, die kinderen erbij - had december toch bijna geen 31 maar 32 dagen gehad!*

1 opmerking:

 1. Leuk zo'n kalender met allemaal plaatjes en stickertjes erbij geplakt. Hahaha, bijna een dagje extra (is soms wel handig om alles af te krijgen, hahaha).

  Wat de kleurtjes garen betreft...

  Ik wissel per bandje van kleur... Ik heb knalrood gebruikt het stippenbandje, met een rechte stiksteek. Het kersjesbandje ook in knalrood met een klein zigzagje... De aarbeien en het kantje hebben groen gekregen en het blauwe streepjesband heeft lichtblauw gekregen.

  Ik vind het zo ook leuk om te doen, want met die stiksels, zoals het zigzagje in het rood, geeft ook weer een leuk effect. Werkt leuk hoor al die bandjes.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen