vrijdag 23 mei 2014

... doet cultureel met musicals (met veel beelden)

De afgelopen dagen waren niet alleen gevuld met de reguliere bezigheden, cito-toetsen en beklemde lichaamsdelen, ze hadden ook nog een hoog cultureel gehalte.

Zo bezochten we zaterdag de (op één na laatste) voorstelling van 'De Tovenaar van Oz' van het Nationaal Jeugd Musical Theater. Een supervoorstelling met de originele liedjes van Harold Arlen in een prima vertaling. Die hier nog steeds door het huis galmen, met dank aan de gekochte CD en het uitstekende muzikale geheugen van de jongste dochter des huizes.
Mijn musical-nerd-kant bleek meteen toen ik bij een balletscene opmerkte dat dat niet tot de originele 'score' hoorde, maar het barn-raising-ballet uit '7 brides for 7 brothers' was. Prima muziek, maar niet origineel bij de productie. Never mind....   Waar zou het jongste kind het toch van hebben?

In ieder geval geeft deze trailer (van de website van het NJMT) een prima indruk:

Na voorstelling was er tijd om Toto te aaien en met de Tovenaar op de foto te gaan...


Donderdag stond er nog een bijzonder uitstapje op het programma, een schooluitstapje.
Eerder dit jaar mocht de basisschool al koninklijk bezoek ontvangen (nee echt!!!)
Dit keer gingen de groepen 5 en 6 van een aantal scholen op excursie naar het nieuwe De la Mar Theater in Amsterdam. Ze kregen daar in het kader van het Oranjefonds project 'Ieder Kind een Instrument' een rondleiding achter de schermen, een ontvangst (met mini optreden) door Chantal Janzen en Martijn Fischer, die momenteel de hoofdrollen spelen in de "Zij Gelooft In Mij" en een selectie van kinderen mocht nog optreden ook. Wat een dag!
In de kleedkamers....

Bij de grime (een Rachel-pruik van Chantal)

Martijn achter de coulissen


Persmomentje

Chantal en Martijn in duet
Natuurlijk was het doel van de excursie aandacht te vragen voor het project (vandaar dit persbericht en dit item in de late Shownieuws van SBS), maar dat neemt niet weg dat al die 100 schoolkinderen volop genoten hebben!

Filmpjes:


  Chantal

Alsof het allemaal nog niet cultureel genoeg was vroeg Caroline op de terugweg in de bus aan me of we binnenkort niet weer eens naar een museum in Amsterdam konden...
Blijkbaar is er niet zo iets als een overdaad aan cultuur !?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten