vrijdag 16 mei 2014

... is een mazzelaar!

In het grote geheel van het universum is hebben we dit voorjaar blijkbaar heel veel goed karma.
Niet alleen won Madeleine in april het nieuwste prentenboek van Pieter Feller (de schrijver van Kolletje - elke maand heeft hij op zijn website een nieuwe prijsvraag met mooie prijzen) genaamd Rafelijntje, ook ik viel in de prijzen.
(En dan heb ik het nog niet over de grote uitreiking die Caroline en Alexandra aan het einde van de maand te wachten staat.)

Mijn prijs was - zoals te verwachten - naaigerelateerd.
Begin april kwam ik op de facebook pagina van de Stoffenbeurs een oranje koningsdag wedstrijd tegen. Met als hoofdprijs een naaimachine.
En omdat ik vorig jaar oranje outfits had genaaid, stuurde ik wat foto's in.
Met als resultaat dat ik mijn eigen foto op facebook tegenkwam in dit bericht:

De naaimachine was het niet, net zo min als het boek van The Great British Sewing Bee (in het Nederlands dan), maar wel .... een mooie luxe naaibox. Gesponsord door fournituren.nl !!!
Waar ik dan nu meteen nog even flink reclame voor maak, aangezien ik daar normaal ook al bestel. Ze hebben er namelijk ook de gewatteerde strijkvlieseline H640 die ik voor tassen gebruik, en allerlei tassenband en sluitingen.
Bovendien heb ik blijkbaar een goed lijntje met ze, aangezien ik anderhalf jaar geleden ook al eens met een verloting een heerlijke Kai stoffenschaar won. (ik durf nu bijna niet meer mee te doen....)

Dat bericht vond ik op 30 april, en sindsdien hield ik de pakjespostbode naarstig in de gaten.
Die overigens wel enkele malen langskwam, maar niet met dìt pakketje (terwijl mijn hart vol verwachting steeds harder ging slaan).

Maar het was het wachten meer dan waard!

De naaibox was tsjok-en-tsjok vol met wat je dan ook maar nodig zou kunnen hebben voor een naaiproject. 


Te weten:
Fiskar naaischaar – Prym rolmes, mini 28 mm (611371) – 14 x Gütermann garen 200m – 1x Gütermann garen 500m zwart -ijzergaren wit – ijzergaren zwart – klosje elastiek – 10 m elastiek (standaard) – meetlint – zoommaat – Prym tornmesje, ergonomisch, klein (610931) – Assorti Schmetz naaimachine naalden (w.o. tweelingnaald) – 20 Prym naainaalden – 16 Prym borduurnaalden – Prym naaldenkoker 20 quiltnaalden, 26 mm (121440) – Prym naalddoorsteker (semiautomatisch 611120) – doosje spelden -speldenkussen chineesjes – doosje met 10 haken & ogen, zilverkleurig – 15 drukknoopjes 7mm – 8 drukknopen 10 mm – 2 rokhaak sluitingen – assortie 8 (4x2) D haken – assortie jeansknopen – trosje veiligheidsspelden, klein – trosje veiligheidsspelden, groot – tekenkrijt potloden (blauw/wit) – Plakgoed, instrijkbaar zoomband
Ik kan alleen maar zeggen: WAUW!!!!


Vooral met het Gütermann garen was ik superblij, aangezien mijn kieskeurige Janome daar het beste mee functioneert. En als klap op de vuurpijl waren er van de 14 klosjes ook nog 3 in groentinten, waarvan één in een kleur waar ik net naar op zoek was. Werkelijk te bizar voor woorden!
Mijn moeder zat net te mopperen over de dochters-en-draden-door-naalden-steken: zit er een semi automatische naalddoorsteker bij. 
En een rolmes wilde ik óók al een tijdje proberen.
Nee, ik kan niet anders zeggen dan dat ik een ongelofelijke mazzelaar ben.

(en nu eens kijken of deze naaidoos net zo lang meegaat - al zo'n 35 jaar - als deze:

3 opmerkingen: