maandag 28 september 2015

... de week van ???

Ik weet niet hoe het op andere basisscholen in Nederland en Vlaanderen is gesteld, maar wij rollen van de ene thema week in de andere.
Was het twee weken geleden nog "Roald Dahl week" en vorige week landelijke Anti-pesten week, deze week zag ik op de schoolkalender de vermelding "Week van de Pauzehap" staan.

Wát voor week? De Pauzehap???
Serieus twijfelde ik aan mijn leesvaardigheden. Wat was hier nu toch weer de bedoeling van?
Inmiddels is het mij duidelijk. Het is een lesbrief over gezond eten, waarvan ik het vermoeden heb dat het een stevige promotie-actie is.
De kinderen hoeven namelijk drie dagen lang geen 10-uurtje mee naar school te nemen, maar krijgen deze op school. Gesponsord door de supermarktketen met blauw-wit logo uit Zaandam.

Nu moet ik zeggen dat de dames er wel voor in waren. In hun gedachten doemden de heerlijkste groente en fruit hapjes op. Smoothies? Komkommerbootjes? Wraps? The sky is the limit.
Groot was dan ook hun deceptie toen ze het menu voor de komende dagen hoorden:
dinsdag kerstomaatjes, woensdag wortel en komkommer en donderdag druiven.
"Mama!!! Dat krijgen we altijd al mee!"
"En het zijn niet eens die lekkere oranje kleine tomaatjes!"  
Wellicht zijn ze door de markt-groentekraam ietwat verwend, zo kregen ze vandaag snackpaprika's mee.

Het is de bedoeling dat de kinderen vrijdag een 'creatief zelf gekozen verantwoord tussendoortje' meenemen. Ik huiver bij voorbaat bij de gedachte wat mijn groente en fruit minnende kinderen zouden kunnen bedenken. edamame, granaatappels, artisjokken? ik zie ze er voor aan.


Is het wellicht tijd om weer gewoon les in de kernvakken te gaan geven?

3 opmerkingen:

 1. Jee...lekker hoor wortel...jakkes...hahaha bij ons op school hebben ze kids op woensdag gruitdag. Dan mogen ze als 10 uurtje alleen fruit of groente meenemen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee...lekker hoor wortel...jakkes...hahaha bij ons op school hebben ze kids op woensdag gruitdag. Dan mogen ze als 10 uurtje alleen fruit of groente meenemen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dat hebben wij ook op woensdag, zo'n fruit- en groentedag.
  Overigens kwamen ze behoorlijk teleurgesteld thuis: 3 kerstomaatjes als 10 uurtje is niets volgens hen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen