zondag 27 april 2014

... en de vrijmarkt vondst

Konings/innedag vieren we hier niet met grootse uitstapjes of uitspattingen.
Er wordt veel gespeeld, de lokale vrijmarkt drentelen we over om tot besluit via de kermis naar huis te lopen. Die kermis staat dan ook een 100 a 150 meter verder op in onze straat.

Dit jaar gaven we de dames een strikt kader mee. Wijs geworden door eerdere schuimtochten werd het budget aan banden gelegd (want iedere cent die ze meenemen gaat op). Slechts 2 euro mocht ieder kind meenemen en daar mochten géén pluche beesten, knikkers of Donald Duckjes van gekocht worden (wegens al te grote voorraden).
Ieder had voor zich een doel gesteld: de een wilde graag 'De Zevensprong' van Tonke Dragt vinden, de ander alle delen van Maartje Meermin. Nu zijn dergelijke doelen meestal kansloos, maar het helpt te focussen en andere ongewenste elementen over het hoofd te zien.

Caroline vond al snel iets naar haar zin: voor 1 euro werd zij de eigenaresse van een ongebruikte doos grote mandala sjablonen. En de rest ging op aan een Brite Lite - iets met batterijen, patroon kaarten en een lamp.
Alexandra wierp zich op de boeken en vond een boek over het heelal en twee ballet-clubjes boeken. En was daarmee door haar budget.
De jongste zag het met lede ogen aan.... nergens kon zij een Maartje Meermin boek vinden.... en het geld brandde haar in de zak. Tot dat haar oog viel op een geweldige vondst. En omdat de eigenaresse het ab-so-luut niet mee terug wilde nemen, kreeg ze het voor 50 cent en een handvol armbandjes:
een roze Barbie ... typmachine!!!
Acuut had ik twee jaloerse grote dames. Daar ging Madeleine met het meest interessante item van de dag aan de haal! Dat wilden zij ook wel - maar hun budget was op.
Wat maar weer eens bewijst dat de laatsten de eersten zullen zijn. Of dat Madeleine de meest gehaaide is van het stel.

In ieder geval klonk de rest van de dag én vandaag het geratel van een typmachine door de kamer.

In opperste concentratie en tegelijkertijd verrukt van het prachtige mechanisme.

Als geboren optimiste zegt ze dat ze nu 'alleen nog maar even blind hoeft te leren typen, zoals mama kan'.En wat schrijft zij zo al?
De kermis-verlanglijsten:
 En hele verhalen rollen er uit de machine:
Niet gek voor een zesjarige die dit schooljaar heeft leren lezen en schrijven!

1 opmerking: