dinsdag 20 december 2011

... het met tricot

Tricot (of jersey) en ik waren geen vrienden. Op de één of andere manier raakte ik zwaar gefrustreerd van de stof en belandde het ene na het andere probeersel in de prullenmand.
Tot dat ..... ik het eindelijk doorhad. En nu in een naai-bui het ene na het andere kledingstuk produceer.

Het begon allemaal met een verwijzing naar een duitse stoffensite, waar ik dit stofje tegenkwam:

Een leuk motiefje én rood, bij mij al snel goed. Bij Caroline trouwens ook.
Maar dan krijgen we de tweeling factor: als je iets voor de één uitzoekt, dan voel je je geroepen om ook wat voor de ander te doen. Gelukkig : deze serie is er in meerdere kleuren. Dus voor Alexandra de beige variant:


Maar ja, het is wel tricot. Mjmjmjm .... uit de afprijzingen dan nog maar een stofje erbij om te oefenen.En welk patroon ga ik hier eigenlijk voor gebruiken???????
Eerst dacht ik een bestaand shirt als model te gebruiken, maar omdat ik veel goeds gelezen had over het patroon Antonia van Farbenmix, én ze daar een goedzittend shirt van hebben, dat ook maar meteen besteld.

En toen aan de slag: 
Ik moet zeggen, het viel allezins mee deze keer. De Antonia is eigenlijk betrekkelijk simpel en dankzij de meest fantastische uitvinding ELASTISCH BIASBAND was de hals ook een fluitje van een cent.
De tweede Antonia, de beige, zat in twee uur in elkaar!!!

Maar toen kwam het: Caroline zag de rode stof op het scherm (nadat ik 'm besteld had) en zei: "Mama, eigenlijk wil ik daar wel een jurkje van!".
Waar ik op dat moment nog het argument had, dat ik niet genoeg stof had, werd dat tenietgedaan op het moment dat de bestelling geopend werd. Caroline heeft blijkbaar een direct lijntje met wens-elfjes, want ivm met een foutje in de stof zat er niet een meter, maar 1.40 meter in de doos. Ruim genoeg voor.... een jurkje.
Wel een eenvoudig jurkje. Onder de Antonia maakte ik een gerend rokje (overgenomen van een mouwloos tuniek-jurkje - model 20 Knippie 5/2011).
En ook dat was een groot succes.

Alleen .... dochter nummer drie (die een kledingkast heeft om U tegen te zeggen - dat heb je met tweelingzussen boven je) keek wel heel erg sip.....
Zucht - ok, wat zou jij willen? Ook een jurkje, net als Caroline. 
Nou ja, vooruit dan maar. Op nieuw een bestelling de deur uit : beige stof voor Madeleine, en aangezien we dan toch bezig zijn, dan OOK nog maar een jurkje voor Alexandra, anders gaat die sputteren.
In haar favoriete kleur: (bah, roze)
En in het kader van nieuwe vaardigheden leren dan ook nog maar een nicky velours:
Omdat het toch pakketpost wordt: ijsjes- en nopjes stoffen voor de zomer uit de opruiming. En zo ben ik voorlopig wel even bezig!!

1 opmerking: