Afgelopen weekend was het niet alleen moederdag, maar ook de verjaardag van de man des huizes.
Gelukkig vond ik nog wat tijd om één en ander te bakken voor de visite.
Dat werden overheerlijke madeleines onder het motto 'eet je eigen kind eens op' en een citroencake die puntgaaf uit de vorm kwam. Maar niet lang puntgaaf bleef.
Voor het koffiemoment op zijn werk had manlief een bijzonder verzoek.
Of ik een blauwe kasteelcake wilde bakken!?!
Kijk, dat kasteel was geen probleem, aangezien we de vorm in huis hebben hoewel die meer gekocht is voor de kinderen dan een contigent IT-ers maar bij dat blauw trok ik toch wel even de wenkbrauwen op.
De bedrijfskleur is blauw, en het leek hem een leuke afwisseling.....
Aldus geschiedde het dat ik door een flink gedeelte van het cakebeslag héél véél blauwe kleurstof mengde.
Nu is het zo, dat de buitenkant van een cake altijd donkerder wordt dan de binnenkant. En dat (cake)geel & blauw samen...... uhhh groen wordt.
Yikes!
Maar dit ging écht mee naar kantoor.
Zelfs poedersuiker verzachtte het geheel niet.
Het verbaasde mij dan ook niet te horen dat een collega geïnformeerd had hoe lang we de cake buiten hadden laten staan....
Tegen alle verwachting in was dit alles wat er na de koffie van restte
Er zijn dus bedrijven waar het personeel geen enkel probleem met blauwe cake heeft!
(en de begeleidende appel-kaneelcake was ook schoon op).
Vreemd, heel vreemd.
Haha.....je krijgt je cakes trouwens wel erg mooi uit de vorm, ik heb een keer zo'n kasteelvorm van ellende weggedaan, ik kon er niet mee omgaan, er brak altijd wel een stuk van de toren af :-( Fijn weekend!
BeantwoordenVerwijderenDank je! Het geheim is dat ik geen siliconen vormen heb, maar de zware (zwarte) Nordic Ware bakvormen. Die lukken behoorlijk goed, en de baktijd is 10 minuten korter omdat ze zo goed de warmte vasthouden.
BeantwoordenVerwijderenOok spuit ik de vormen, vooral de kasteelvorm (!!!) héél erg goed in met Wilton's bakspray. NIET de oetker of baukje, daarmee bleven ze altijd er in plakken.
Overigens blijft het schoonmaken van de vorm een crime.
Dank voor de tips, ik had inderdaad een siliconen vorm en die rode bakspray (baukje?)...ik ga eens kijken naar de spray van wilton en de bakvormen!
BeantwoordenVerwijderen