Met de komst van de koudere dagen verandert ook het aanbod op de markt.
Weg zijn de aardbeien, de pruimen en frambozen. In plaats daarvan zie ik dadels, broccoli, nog wat pompoenen en cranberries.
De verse cranberries waren in de aanbieding: doosjes van 250 gram voor een euro. Die kon ik niet laten liggen. Sinds de dochters bij mijn zus cranberry compote met paté aten, zijn ze gek op cranberries. Maar wat te doen met 750 gram? Dat was niet moeilijk: Cranberry-Jam!
Ik waste de vruchten en zette ze met een klein laagje water op.
Geleisuiker speciaal (dus half zo zoet) met een hoopje kaneelpoeder.
Aan de kook brengen en flink laten pruttelen
Levert een mooi resultaat
Hup, in de potten.
Het is echt een prachtige kleur!
En de smaak? Die is prima. Het is een winterse jam. Niet mierzoet, een beetje zuur en de kaneel komt bij het naproeven 'door'. En aangezien de oudsten dol zijn op kaneel, is dat een pré.
En met de kerst mogen ze het testen met wat paté.....
heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderen