vrijdag 15 april 2016

... VIPjes

Een tijdje geleden kwam er hier een telefoontje van de Museumvereniging binnen. Of de dames naar een museum wilden.... Dat willen ze altíjd wel, maar in dit geval ging het om het Muiderslot.
Dat verzoek werd met gejuich ontvangen, want een kasteel, dat is gewoon geweldig.
Natuurlijk wordt een dergelijk verzoek niet zomaar gedaan. Bij dat bezoek zou ook een journalist en een fotograaf aanwezig zijn, en iemand van het museum. Dit alles in het kader van de Nationale Museumweek, die dit jaar van 16 tot 24 april duurt. Bij een groot landelijk dagblad waarvan de naam met een T begint, komt zaterdag de 16e een speciale bijlage over de Museumweek waarin een viertal musea extra uitgelicht worden. Die zijn door museuminspecteurs uit de top 10 bezocht en becommentarieerd.

Nu moet ik zeggen, dat een dergelijk verzoek al eerder onze kant op kwam. Dit najaar zou er een stuk over de Kinder Museumweek in het zelfde blad verschijnen. Maar helaas, ondanks pakkende quotes, door Wilma Nanninga bij ons thuis genoteerd én foto's in het Teylers moesten de musea het op het moment supreme afleggen tegen de belangstelling  voor de perikelen van topvoetballer R. en zijn partner S.  Tja, ik snap ook wel wat er beter verkoopt, maar apart was het toch wel.

Dit tweede verzoek werd dus met wat bijgestelde verwachtingen ontvangen, maar wat er ook publiciteitsgewijs gebeurt, het was een leuke middag.
Want stel je toch voor, de directeur van het Muiderslot neemt je via sluipwegen over een zolder mee (waar je anders niet mag komen) en je mag bij de valkenier een uil aaien.... dat moet toch een topdag zijn!


Directeur Bert Boer als kleding-assistent


Geen wonder dat ik niet aan naaien toe kom!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten