maandag 13 februari 2017

... Paars !!!!

Al heel lang geleden beloofde ik een nichtje een tas. Een tas naar eigen verlangen: hij moest groot zijn, en waterbestendig en vakjes hebben en die schuine hengsels waren ook wel erg leuk. Samen doken we achter het beeldscherm en zij wees aan welke stoffen en kleuren naar haar smaak waren. En haar smaak was echt héél anders dan de mijne.... paars, en een boombaststofje vond ze ook érg leuk.

Tja, de ontvanger mocht kiezen, dus grasduinde ik door de winkel van Irene en sloeg in.
En toen? Toen stopte het project. Maanden lang keken het paarse kunstleer en de gezaagde boomstammen mij verwijtend aan: 'Maak ons!'. Stapels stofjes kocht ik en de kinderen groeiden maar door, maar het paars veroorzaakte een bottle neck.
Ik kon me er maar niet toe zetten.Was het project moeilijk? Nee, wat uiteindelijk was het met wat uurtjes her en der binnen een week gepiept. Ik kan alleen maar constateren dat het de stofkeuze was die mij volledig blokkeerde.
Uiteindelijk stelde ik mij een deadline: vóór de tweeling-verjaardag móest het af zijn, zodat de tas dan overhandigd kon worden. Ik zette mij over de dip heen en voilà: een tas waarvan iedereen mij verzekerd dat deze leuk en hip is en op veel bijval kan rekenen. Alleen wil ik hem toch echt niet zelf hebben..... Gelukkig was de ontvangster er dol- en dol blij mee!


Een zeer geliefd onderdeel in de tas (werkelijk ie-der-een viel het op): een afklikbare sleutelringhouder.
 

 De binnenkant:

 Eindelijk af!!!

 Ok, over de details ben ik dan wel weer tevreden....

Patroon: Zo Geknipt met een twist van Ffynch
Stoffen: 

Donkerpaars kunstleer (dik) - Irene's Stoffen
Boomstammenstof - Irene's Stoffen


2 opmerkingen: