maandag 9 oktober 2017

... een Mona

Deze augustus werden de moeders van tienermeisjes blijgemaakt met een nieuw patroon van Griet, moeder van Emma en Mona en creatieve geest achter het blog "Emma en Mona" .
Na het heerlijke zwierrokje Lotta en het doe-er-nog-maar-een-paar-extra short Pippa werd er een nieuw gratis patroontje toegevoegd: de Mona. Een heerlijk sportief rokje dat hier ook al een hit belooft te worden.

Op vakantie zag ik het patroon voorbij komen en zette het meteen op mijn to-sew-lijst voor na de vakantie. Dat werd íets later dan gedacht (mede omdat mijn biaisbandvoet niet op de nieuwe Pfaff bleek te passen), maar toen ik eenmaal stof, band én voetje had, zat het rokje in een mum van tijd in elkaar.

Voor mijn 12 jarige dochter van 162 cm lang maakte ik op advies van Griet maat 14 jaar, wat voor haar precies goed was.
Haar even oude maar net iets langere en rondere zus paste het ook en verlangde het iets langer (en ik iets wijder). Op naar een maatje groter!

Jongste magere spriet van nog net geen tien jaar (lengte 150,5 cm maar qua breedte passend in 134-140) paste het uiteraard ook en vond het prima. Waar ik het toch echt niet mee eens ben.
Tot besluit nog één dingetje: Mona heeft nu haar eigen rokje. Maar wat gaat Emma krijgen??


Stof: Playing in the snow van Poppy Europe , Irene's Stoffen

Biaisband:  Irene's Stoffen

1 opmerking: