Noem het merengue, schuim of Pavlova, de combinatie van eiwit en suiker is onweerstaanbaar.
Deze winter zag ik Mary Berrry (zij van The Great Britisch Bake Off) in een handomdraai een verrukkelijke Pavlova in elkaar draaien. Met een keukenmachine dan toch wel, anders zijn er wel héél veel handomdraaien voor nodig ;-)
Tot vreugde van de dochters zei ik "Dat kunnen wij ook!" en dook de keuken in.
Met behulp van de ijverige helpsters kwamen we al snel tot een sneeuwwitte massa die in een kransvorm op bakpapier werd gelepeld.
Na enige uren in de oven kregen wij dit resultaat:
Keurig droog aan de buitenkant!
Om te bewaren kun je schuim nadat het goed is afgekoeld prima in aluminumfolie en huishoudfolie bewaren (dat is dus beide in lagen om elkaar en geen keuze tussen de twee).
Op het moment van consumptie pakte ik de krans uit en besmeerde deze met slagroom.
Tot slot fruit toe voegen, en smullen maar.
Waren er nog problemen?
Jazeker, de krans was zó groot dat er geen enkel bord groot genoeg was. Gelukkig past het allemaal nog nét op een dienblad ;-)
Verder was het formaat geen enkel probleem: twee topsportende neven ontfermden zich na de eerste portie graag over de 'restjes'.
Kijk hier voor het originele recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten