dinsdag 28 juni 2016

... rolletjes en klosjes

Niet alleen de jongste is in de ban van de washi. Ook de oudsten kijken uit naar de postbode (of de ophaal berichtjes die hij in de brievenbus achterlaat). Met het oog op het nieuwe schooljaar bestelde ik namelijk nog al wat. Maar niet bij één leverancier, zodat het uitpak-genot royaal verspreid is.
Als het loopt zoals ik wil, kunnen ze in het begin van de vakantie heerlijk dagen lang hun nieuwe agenda's versieren. Want die kant en klare, tja, daar heb ik niets mee (en ik heb nú nog invloed om ze te leren hun eigen smaak te vertrouwen).


Toch is er een klein probleem, waarvan ik niet weet of het nu tweeing-eigen is, of gewoon een dingetje van mijn dochters. Delen. 
Hoewel ze toch heel wat speelgoed gezamenlijk hebben gehad, vertikken ze het knutselspul te delen. Als het aan hen ligt koop ik alles in drievoud. Dure potloden, papieren, tapejes....
Het is niet genoeg om het in de huiskamer in een knutselkast te hebben. Nee, op de eigen kamer een gelijke voorraad is hun wens.
Qua schetsboeken en schriften is het logisch, maar ze willen (bijvoorbeeld) mijn oude aquarel potloden niet delen, maar alle drie een eigen set. Wat niet automatisch gaat gebeuren. Verwende apen zijn het!!
V
an elke tapeje drie exemplaren te bestellen, daar beginnen we niet aan.


Vandaar dat ik blij was toen ik dit op het internet zag: samples van tape. Een halve of hele meter per dessin. Natuurlijk! Washi is her-plakbaar!! Eureka!
 
Washi tape met Egyptisch thema voor onze Dummie-De-Mummie fan
Bij ons allervriend de A.ction vond ik netjes met 12 houten klosjes - 5 van 50 mm en 7 van 28 mm. Perfect.
Hoewel op een plastic kaartje ook handig is om in de agenda mee te nemen naar school.  


 Het is even oefenen, maar als je de slag te pakken hebt gaat het perfect.
En de rest van de rol blijft lekker bij mij!

1 opmerking: