dinsdag 7 augustus 2012

... en het broodje

Tijdens één van de vakantielunches viel ons oog op dit broodje dat uiteraard aangeschaft moest worden:
Een broodje Caroline!!!

Madeleine heeft haar eigen brood bij de AH, zodat Alexandra zich toch wel achtergesteld voelde.
Gelukkig hadden we op Schiphol de PH-AHX gezien. En aangezien zij al sinds haar peutertijd de naam Ax als roepnaam gebruikt, had Alexandra dan weliswaar geen broodje, maar dan toch wel een heel vliegtuig....

FotoID 29144 FotoID 32064
(en als je PH-AHX Googled krijg je als informatie dat dat een Boeing 767-300 is van ArkeFly
 met als basis Schiphol)2 opmerkingen:

 1. Beste Petra,

  Grappig dat je over Broodje Caroline schrijft. Ik ben de bedenkster van het broodje en heb hier uiteindelijk de eerste prijs mee gewonnen in de broodjeswedstrijd van HEMA. Ik hoop, dat jullie het lekker vonden.

  Alexandra hoeft zich niet achtergesteld te voelen. In Engeland serveert men bij chique Afternoon Teaparties de Queen Alexandra's sandwich!

  Queen Alexandra was de vrouw van Koning Edward VII en deze sandwich, met mosterdboter, gekookte rundertong, sla en kipsalade was haar favoriet. Ga maar eens googlen, dan kom je een hoop recepten tegen.

  Zelf heb ik het originele recept iets aangepast, maar van deze sandwiches leek het of er altijd te weinig waren tijdens mijn kookworkshops.

  Maak mosterdboter door 50 gram zachte boter met 1 theelepel citroensap en 1 eetlepel niet te scherpe Franse mosterd, zout en peper door elkaar te prakken met een vork.

  Besmeer hiermee 5 dunne (witte) boterhammetjes.
  Beleg het brood vervolgens met rundertong (ham of plakjes kipfilet kan ook, maar probeer de tong een keer, dan ben je voorgoed verkocht)en ijsbergsla.

  Doe hierop wat kipsalade (1 gerookte kipfilet in blokjes snijden en mengen met 1 eetlepel mayonaise, 1 theelepel ketchup, zout, peper, enkele druppels tabasco), strooi er wat tuinkers over en dek de sandwiches af met een sneetje brood. Snijd de korstjes eraf en snijd de sandwiches kruiselings door, zodat je 4 driehoeken krijgt.

  Sandwiches maken werkt het best met niet te vers brood, omdat oud brood wat droger is en makkelijker wat vocht opneemt uit het beleg, voordat één en ander een klef rommeltje wordt.

  Eet smakelijk.

  Met vriendelijke groet,

  Caroline Putter (carolinecuisine@live.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Caroline,
   Wat leuk om van je te horen/lezen en alsnog gefeliciteerd met je eerste plaats.
   Ik wist niet dat dit broodje gewonnen had.
   Het was inderdaad erg lekker!

   Bedankt voor je recept voor (Queen) Alexandra-sandwiches. Nu is mosterd één van de weinige dingen die mijn Alexandra echt niet lekker vindt, maar met een kleine aanpassing zal ze er verder van smullen.

   Verwijderen