dinsdag 11 december 2012

... de verbouwing - 7 Kamer C

En dan nu kamer C - de kamer van Caroline.  (Nee er is geen kamer B)Die grote kledingkast is niet voor haar gebruik - daar ligt reserve linnengoed in e.d.
Deze kamer is iets smaller maar iets langer dan die van haar zus. Het verschil in vierkante meters wordt dus gecompenseerd door de aanwezigheid van een grote kast.En ze zijn zo blij met hun nieuwe kamers!
Ik riep al dat Sint zulke tevreden kinderen geen cadeaus meer hoefde te brengen....

Met heel hard werden hebben we alles in een recordtempo afgekregen.
28 september werd de dakkapel geplaatst en 16 november betrokken de dames de kamers.
In die tussenliggende tijd zat ook nog een week herfstvakantie en kregen de dames alledrie in een andere week de waterpokken!
Maar we wisten dat als we ze niet voor Madeleines verjaardag (22 november) in de kamers hadden, één en ander weken stil zou liggen.Dus kreeg dit project hoogste prioriteit.
Echtgenoot werkte in de weekenden aan de grote projecten (isoleren, aftimmeren, vloerbedekking etc), terwijl ik door de week al het verfwerk, planning, budgettering en inkoop deed. Dat is een goede verdeling, maar na de oplevering waren we wel gesloopt.

In de aanloop van het project hoorde ik van ouders van klasgenootjes die 5 maanden of zelfs een jaar over de oplevering van zolderkamers hadden gedaan. En familie die begin augustus een zolderkamer ging maken is in de verste verten nog niet klaar....  Dan hebben we het nog niet zo slecht gedaan.
Eigenlijk is dat ook de manier om het te doen. Even vlammen, maar dan ben je er wel vanaf.

Op naar het volgende project - mijn naaikamer annex bibliotheek.
Op het oog is dat alleen vloerbedekking eruit, laminaat erin en boekenkasten in elkaar.
Maar je weet maar nooit wat je nog tegenkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten