zondag 2 december 2012

... en de illustratrice

In de seizoenscatalogus van de schouwburg zagen wij deze voorstelling aangekondigd:

HET GROTE VERHAAL VAN SINTERKLAAS
Muzikale vertelvoorstelling 4+

Wie weet niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja? Maar weten kinderen dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel Pieten hij heeft? Weten zij wie al die cadeautjes maken en hoe gaat dat met de pakjes door de schoorsteen? Alle antwoorden op deze vragen zijn te vinden in ‘Het Grote Boek van Sinterklaas’ van illustrator Charlotte Dematons. Het beroemde kijk- en zoekboek is een lust voor het oog en verovert zachtjes aan de hele wereld. Exclusief in ons theater vertelt de schrijfster/illustrator het verhaal aan de hand van haar illustraties. Het muzikantenduo Antje Häder en Ard Aleman ondersteunt het verhaal muzikaal en zingt samen met de grote en kleine bezoekers de alom bekende Sinterklaasliedjes. 
Speciaal voor deze gelegenheid wordt onze REX Foyer omgetoverd tot de slaapkamer van Sinterklaas! Vanaf 4 jaar. 

 Met drie gelovigen onder ons èn fans van Charlotte Dematons konden we dat toch niet laten lopen.
Sinds augustus hingen de kaartjes in het diepste geheim aan het keukenbord....

Het was geweldig. Er werd voluit gezongen en aandachtig geluisterd naar hoe je een brief schrijft naar Sinterklaas, wacht op een antwoord en dan met de trein en de bus naar het landgoed van de goedheiligman gaat en daar mag logeren om alles goed te kunnen tekenen.


 (Hulp-klazen die geen goedkeuring van de goedheiligman kregen)

En tot slot nog op de foto...



Ik hàd natuurlijk de boeken kunnen laten signeren, maar om nou èn Sinterklaas èn Raf èn Fiets èn Op zoek naar Assepoester èn de Gele Ballon mee te nemen.... Een foto is toch praktischer.

(Sssstttt volgens mij brengt de goede sint woensdag ook nog 'Nederland' mee!)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten