Een prinsessentaart moest het zijn, bij voorkeur in haar favoriete kleur.
Ik dook in mijn voorraadkast en vond een perfecte mix:
(Ik heb een voorliefde voor vreemde bakmixen - als ik me goed herinner kreeg ik deze in het najaar vanuit Seattle via allerlei bagage-dragers aangereikt).
Ideaal voor een roze prinses!
De prinsessentaarten bak ik niet in een speciale bakvorm. Ik heb een glazen kom die er precies de juiste afmetingen voor heeft en die prima in de oven kan.
Ook deze werd een week van te voren gebakken en ging nog even de vriezer in....
Ik vulde de taart met botercreme en aardbeien-halvajam, en bestreek ook de bol met crème.
Tijdens de decoratie sessie kleurde ik de Pettinice rolfondant met rood bij en kreeg een bubblegumroze kleurtje.
(De foto maakte ik om elf uur s morgens in fel zonlicht - niet ideaal)
Van hetzelfde materiaal stak ik vlindertjes, die ik licht met goudpoeder beklopte voor een glittereffect.
En de verrassing voor de jarige was dus de eveneens roze binnenkant.
Mierzoet, maar wel vochtig en lekker.
Wauw, de hele taart is dus roze!! Hahaha, da's inderdaad een super surprise.
BeantwoordenVerwijderenMooie taart, eenvoudig gladde "rok" met daarop die mooie vlindertjes... enneh... hoe smaakte de taart??
Groetjes, Collie
Zoet! Heel zoet! Maar wel redelijk naar aardbeien gelukkig.
BeantwoordenVerwijderenIedereen verwachtte dat de regenboogtaart gek zou smaken, maar van de smaakstoffen proefde je niets. Dat was dus een 'gewone' biscuitbeslag-taart