woensdag 21 augustus 2013

... een luie Tea en een shoptip

Dinsdag was de eerste schooldag en inwendig slaakte ik een zucht van opluchting.
Eindelijk kan ik weer dingen in míjn tempo doen. Die zucht was overigens volledig wederzijds: Caroline zei me blij te zijn weer naar school te gaan want "De vakantie is wel heel lang, mama".
En daar heeft ze ook helemaal gelijk in. Na zes weken vrije tijd wil ze nu eindelijk wel weer eens wat leren.

En dan te bedenken dat we deze vakantie minimaal tien musea bezochten, ze 14 boeken, zijnde 1586 bladzijden las én een heel opgavenboek begrijpend lezen oefeningen doorwerkte....
Ook Madeleine sprong juichend haar bed uit - eindelijk naar groep 3 en écht leren lezen!
Haar liefste wens is zo snel mogelijk in de schoolbieb op de gang boeken uit te kunnen zoeken, net als haar zussen.
Voor wie vermoed dat ik de dames in hun kamers opsluit met boeken: niets is minder waar.
Tijdens deze vakantie legden ze ook kilometers af op een 107  meter lange wildwaterbaan, deden ze aan handboogschieten en klimmen en heb ik meer speeltuin gezien dan me lief is....

Vakantie herinneringen
Tijdens één van de laatste vakantiedagen togen wij per trein (al een feest op zich) naar de hoofdstad en bezochten daar het Paleis op de Dam. En zagen in de naastgelegen Nieuwe Kerk de inhuldigingsgewaden van Wilhelmina, Beatrix, Willem-Alexander én Maxima. Er stond zelfs het jurkje en de bontmantel die Beatrix aanhad bij de inhuldiging van háár moeder.
Het was een groot succes.

Vervolgens was mama aan de beurt.
Voor even haalden we Groot-Brittannie in ons huis (met dank aan de Amsterdamse vestiging van Marks en Spencer).

De dag daarna gevolgd door een Tea met fruit scones, mini Welsh cakes, lemon drizzle traybake, ginger snaps cheese scones, mini snack eggs (a.k.a. mini scotch eggs) cream (ongezoete slagroom), aardbeienjam en onion pickles.

Terwijl ik deze nog even bewaar:

Natuurlijk is het bezoeken van deze voedselafdeling al een shoptip op zich, maar dat was toch niet degene die ik bedoelde.
Nu de kinderen naar school zijn kan ik weer 'gewoon' boodschappen doen en naar winkels gaan die mét kinderen zéér onverstandig zijn. Laten we wel wezen - het is al moeilijk genoeg om jezelf in de hand te houden in de A.ction, laat staan drie enthousiaste kinderen.
Enfin. Ik vond daar op de handwerkafdeling (onderaan bij de bollen wol) een assortiment lapjes van 47,5 x 55 cm (zeg maar Fat Quarter) a 99 centen per stuk.
Tja....... wat zal ik zeggen.......

(overigens zag ik ook dat de Xenos stofpakketjes heeft a 9,99 p.s.)

3 opmerkingen:

 1. En? Is het ook goede kwaliteit??? Die met dat vlindertje is leuk. Mijn kids hebben nog 1,5 week vrij dus ik moet nog even wachten op 'mijn' vrije tijd haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag! (die met het vlindertje is ook mijn favoriet, de rest is meer voorraad).
   Op de verpakking staat: 100% katoen, geschikt voor handwerk. Zelf zou ik gedacht hebben dat er een tikje niet-katoen doorheen zit, maar misschien is dat het spul waar het mee geïmpregneerd is.
   De katoen is van een redelijke dikte. Ik ben meer aan quilt-dikte gewend, dus voelt het wat dun, maar het is niet superdun (als een zakdoek) en ook niet doorzichtig.
   Gewoon gemiddeld katoentje zou ik zeggen.
   En te vergelijken met de lapjes in een K.vat pakketje dat ik eens kocht. Daarvan heb ik broches gemaakt, een boek bekleed en tassenbanden gemaakt en die houden zich allemaal prima.

   Verwijderen
 2. Het klink toch als een heerlijke vakantie. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen