vrijdag 6 maart 2015

... stroopwafeltaart

Als verjaardagstaart vroeg Alexandra om een stroopwafeltaart en wees ze naar de taart in het AH taartenmagazine van vorig jaar. Of ze het recept gelezen had? Nee, dat was niet het geval.
Ik las het wel en constateerde dat het voornamelijk banketbakkersroom was, waar de jarige niet dol op is. Tom Poes, verzin een list!

Ik greep terug op mijn Sinterklaas-experiment (waarvan ik net zie dat ik het niet geblogd heb) en verving pepernoten door stroopwafel.

Men neme: het cake recept uit oude kookboek van je moeder dat ze ooit bij de aanschaf van een oven kreeg

Ik gebruik deze cake regelmatig in mijn Bundtpannen (die zware zwarte vormen die je bij luxe kookwinkels ziet) en maak daar dan braaf notities bij:


Voor mijn bakvorm vermenigvuldigde ik het recept 1,5 keer.
Ik nam een stapel van zeven stroopwafels en hakte ze in stukjes


 Voegde het aan het beslag toe
En vulde de vorm
Om het na een uurtje uit de oven te halen (in deze vorm is cake altijd extra snel klaar)

 En uit de vorm.
Omdat ik ze inspuit met Wiltons Baking Spray komen de cakes altijd mooi schoon uit de vorm.
Deze keer kleefde de stroop iets mee aan de vorm, zodat ik een relatief vuile vorm had:

 Voila: stoopwafeltaart/cake

Voor de feestelijke gelegenheid voegde ik toch nog maar wat versiering toe



Volledig goedgekeurd door de jarige en de visite....

2 opmerkingen:

  1. Oh, dat ziet er goed uit!! Het zal vast heerlijk gesmaakt hebben!!
    Ik begrijp uit jouw beschrijving dat je dus gewoon stukjes stroopwafel aan een normaal cakebeslag kunt toevoegen, dat ga ik onthouden!

    Groetjes,
    Mama C

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt, eigenlijk is te simpel voor woorden, maar ontzettend lekker!

    BeantwoordenVerwijderen