maandag 21 juli 2014

Doeboek 9: Loombands (Action)

Tja, het naaien wil nog niet zo lukken met een naaimachine die nog steeds (lees hier een geïrriteerde zucht) vakantie houdt bij de reparateur.
Inmiddels is de vakantiebende (nemen jullie ook altijd zoveel te veel mee?) bijna opgeruimd én de was gewassen zodat ik me met een boodschappenlijstje naar de A.ction kon begeven.

Ik was er maandags om 12 uur en dat was een prima tijdstip: de loomafdeling was blijkbaar nèt aangevuld, wat er stonden stapels dozen, een krat met zakjes met bandjes en een hele stapel van dit boek:

Met drie kinderen in het kielzog slaagde ik er in zonder zakjes bandjes thuis te komen ("we hebben nog een heleboel thuis liggen, hè? En hier zit niets speciaals bij dat we direct nodig hebben, toch?")
Maar het boek gooide ik onbezwaard in het wagentje (FOUT!! NOOIT maar dan ook NOOIT in die winkel winkelen met een wagentje!) toen ik zag dat de prijs 1,89 bedroeg.

Een vluchtige blik op de achterkant laat al zien wat er te verwachten viel:
Voor mij was genoeg dat er wat andere projecten in stonden dan armbanden.
Om eerlijk te zijn: de cupcake op de voorkant deed het 'm.

Thuisgekomen was ik aangenaam verrast.
Het is een A-4 uitgave op redelijk zwaar mat papier, wat op zich voldoende 'blader'bestand zou moeten zijn.
De bladzijden 5 tot en met 10 zijn gevuld met 'basisvaardigheden' zoals dubbele elastiekjes aanbrengen en afhechten. Altijd nuttig als referentie.

Vanaf bladzijde 11 beginnen de projecten, en ik moet zeggen dat er goed op de doelgroep gelet is: niet alleen armbanden/oorbellen/cupcakes voor meisjes, maar ook een raket, slang, monstertje en een grote spin zodat het voor jongens ook aantrekkelijk is.
Op het eerste gezicht lijken de werkjes niet heel ingewikkeld, maar wel bestemd voor kinderen die de basisvaardigheden al goed onder de knie hebben.
Het uit de voeten kunnen (en vooral goed kijken) met pinnen waar meerdere elastieken op zitten die in verschillende richtingen gaan is een vereiste.
Maar in deze fase van de loom-gekte zou dat geen probleem moeten zijn.

Op de bladzijden vinden we geen getekende schema's terug, maar de stappen worden via kleurenfoto's duidelijk gemaakt. Ook zeer kindvriendelijk.

Dus wie de komende tijd grote zwarte geloomde kruisspinnen op haar pad vindt weet het: het is de schuld van de A.ction!


De kern vragen:
- Is er een project dat ik zou gaan maken?
Ik misschien niet, maar sprekend voor de dochters: absoluut.

-  Is het een boek dat ik zou gebruiken voor projecten voor mijn kinderen?
Ja zeker, sterker nog, ik kocht het voor mijn kinderen, die dan ook de doelgroep zijn.

- Is het een boek dat ik zou kopen?
Ja  - en wat is nou 1,89!

Colofon:
Loom Bands, 64 pagina's vol loom plezier

64 pagina's
ISBN-10: 0615877702
Uitgever: Deco Time, Disa Direct Sales B.V., 2014

3 opmerkingen:

  1. Ik heb dat boek eergisteren ook gekocht bij de Action! De spin heb ik al geprobeerd en inderdaad: heel gebruiksvriendelijke handleiding!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tx voor je review, morgen langs de A.ction en dan maar hopen dat we niet te laat zijn..... lijkt me super voor de vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaa op de valreep heb ik hem toch nog kunnen bemachtigen! Dank je voor je review, ik ga 2 kereltjes er super blij mee maken!

    BeantwoordenVerwijderen